Jultips: Mozartkulor
Supersmariga och superlätta Mozartkulor;
Ingredienser
200 g nogat
250 g mandelmassa
100 g mörk choklad
50 g magarin eller smör
Gör såhär
¤ Skär nogaten i små kuber, ca 1x1x1.
¤ Skär därefter upp lika många, något större bitar av mandelmassan.
¤ Platta ut en mandelmassebit i handen och lägg en nogatbit på plattan. Vik därefter upp kanterna på mandelmassan och rulla till en boll. Fortsätt till alla kulorna är klara.
¤ Smält chokladen och margaringet/smöret i ett vattenbad. Doppa kulorna och lägg i knackformar/på ett fat.
Färdigt :D
Ingredienser
200 g nogat
250 g mandelmassa
100 g mörk choklad
50 g magarin eller smör
Gör såhär
¤ Skär nogaten i små kuber, ca 1x1x1.
¤ Skär därefter upp lika många, något större bitar av mandelmassan.
¤ Platta ut en mandelmassebit i handen och lägg en nogatbit på plattan. Vik därefter upp kanterna på mandelmassan och rulla till en boll. Fortsätt till alla kulorna är klara.
¤ Smält chokladen och margaringet/smöret i ett vattenbad. Doppa kulorna och lägg i knackformar/på ett fat.
Färdigt :D
Kommentarer
Trackback