ett litet boktips

Hallå allihopa!

Den bästa boken jag har läst är "Den långa flykten" av Richard Adams. Romanen är en klassiker som är både välskriven och genomtänkt. När man hör ordet klassiker tänkar man oftast på en seg och tråkig histora, men så var verkligen inte detta fallet. Den långa flykten är en väldigt gullig bok man lätt dras med i och blir glad av.


Boken handlar om ett gäng kaniner som trotsar appa sina vanor och naturliga beteende, för att ge sig ut på en lång vandring, eftersom de måste undvika en enorm fara. Med klocka Hassel i täten, och vid hans sida Femman som förutser faror, leds truppen mot ett till en början okänt mål. På vägen och även när de äntligen kommit till ro, uppstår nya, knepiga situationer som  gruppen måste lösa...

Jag råder er, läs den! Kram, melinda


Kattutställningen

Hallå allihopa!

Förra helgen var jag på kattutställning.  Där var mängder med katter. Burrad efter burrad med vackra, lustiga, söta och väldigt rastypiska katter.

Vissa katter såg för hemsa ut. Ta till exempel perserkatterna. Deras nosar satt ½ cm in, mellan ögonen. På vissa satt den nästa övanför ögonen.  Man såg hur svårt de hade att andas. Usch, stackars krakar..

Men klart, där fanns också välmående små krabater. Här får ni se några exempel:
kattutställning

kattutställning

Dessutom var det en burkladseltävling också. Här är ett bidrag, som dock ej vann.
kattutställning

Underbara vår

sol

Tävlingsresultat

God afton, allihopa!

Baltazar var fin på tävlingen idag. Tyvärr var kamerabatteriet urladdat, så det blev ingen film.

Som ni kanske vet var det säsongens första utetävling och dessutom på gräs. (Vi har ej tränat på gräs denna teminen.) I LBn bjöd Bz och var glad! Lite vajjig och okoncentrerad stundvis, men vi kom runt felfrit och kom 3a! Rosett, plakett och 100 spänn. Nice!

I andra starten, LB+5, gick det inget vidare. Bz ville hellre göra annat än att hoppa och vi vägrade ut oss. Första hindret smackade och skänklade jag över honom (plus lite pisk). Andra blev det tvärnit. Bommarna låg och rullade i skållorna, men trillade inte ner. Vi försökte igen och tog oss över både den och trean. På fyran kom andra niten. Lite dumt men aja.


Goda nyheter i massor!

woho

Hej allihopa!

Idag tänkte jag dela med mig av en hel drös goda nyheter.

¤ Karantänen är hävd. Woho! Lillebror hade något icke smittsamt virus, som gick över av sig själv och han är redan mycket bättre. Det innebär tävling i morgon.

¤ Ester och Dojjan har parats. Om ca 30 dagar blir det kaninungar. Woho!

¤ Jag fick tillbaka ett tyskaprov. MVG. Woho!

¤ Imorgon är det lönedags och jag kommer nog att gå plus även denna månaden. Woho!

Hoppas att ni också har hafte en bra dag <3
Kram, melinda

Hoppas det blir tävling!

Hej allihopa!

Lillebror blir bättre och bättre verkar det som, och ingen annan har blivit sjuk. Hoppas det fortsätter så, för jag vill verkligen tävla på lördag!
Både klasserna (LB och LB+5) är visserligen ihopslagna med en massa B- och C-ponnyer, men eftersom jag startar sist i båda gör det inte så mycket. Jag ska inte satsa på placering, utan säkra långa vägar. Det är i och försig inte lika kul, men det är det som Bz behöver just nu, om han ska säljas..

Aja, nu börjar min lektion igen. Puss o kram, melinda

Inte igen!

Hej allihopa!

Nu har det hänt igen - en häst på stallet som insjuknat och jag har fått ställa in en tävling. Visserligen var det bara en staketträning, som egentligen skulle ridas idag. Förhoppningsvis kan jag tävla hoppning på lördag!

Stackars Lillebror, den sjuke, såg verkligen sjuk ut. Han hängde med huvudet, åt inte och hade 40-41 graders feber. Hoppas verkligen han tillfrisknar snabbt (för hans egen skull).

Ajja, Baltazar är än så länge frisk och glad (dock trött pga fällning). Hoppas att han och äver era pållar därute håller sig friska!

Kram, mleinda

Staketträningen

Det gick över förväntan i måndes! Baltazar var inte rädd för varken staketet eller domaren. En vinst i sig.

Vi fick 56,07 %. En 7:a på fria skritten, 5:or på övergångarna och 6:or på resten. I Allmäna intrycket fick vi dock en 4 på Hästens form, (5:or & 6:or på det andra).

Domarens kommentar: "Med din sits och hans gångarter kan ni klättra snabbt i klasserna, om ni övar lite mer på övergångarna."

Såhär såg det ut:



Fullt upp?

Igår hann jag inte blogga. Jag hade ganska fullt upp.
¤ Städa mitt rum
¤ Kaninhoppning
¤ Hästen
¤ Läxa
¤ Handla present till pappa

Okej, inte jättemycket, men ändå.

Idag blir det ungefär lika mycket.
¤ Städa mitt rum
¤ Jobba
¤ Kattutställning
¤ Fira pappa
¤ Läxa
¤ Baka

Film från hopptävlingen i Hästhagen 090411


del ett (se inte slutet - bara en massa golv)
 
del två

TV-tittande är lärorikt!

Hallå allihopa!
Nu är det snart världscup i Las Vegas. Jag har hittat sändningstiderna, så varför inte titta på tv till helgen och samtidigt lära sig lite? Ni vet, man ska ju utnyttja tiden...


SVT sänder världscupfinalerna
Fredag 17 april
23:40 SVT2 - Tidshoppning från världscupfinalen i, Las Vegas, USA

Lördag 18 april
13.00 SVT2 - Andra omgången, från världscupfinalen i hoppning i Las Vegas, USA

Söndag 19 april
00:15 SVT1 - Andra omgången, från världscupfinalen i hoppning i Las Vegas, USA repris
12:00 SVT1 - Dressyr Kür från världscupfinalen i Las Vegas, USA.
21.00 SVT24 - DIREKT: Tredje och sista omgången i världscupfinalen i hoppning, Las Vegas, USA
23.00 SVT1 - Tredje och sista omgången i världscupfinalen i hoppning, Las Vegas, USA

Måndag 20 april
13.55 SVT2 - Dressyr Kür från världscupfinalen i Las Vegas, USA repris
14.50 SVT2 - Tredje och sista omgången i världscupfinalen i hoppning, Las Vegas, USA repris

Webb-TV - Information från FEI
The Rolex FEI World CupTM Jumping and Dressage Finals will be broadcast LIVE and playback on http://www.feitv.org/, FEI's official video website, according to the following timetable (all times are GMT):

Friday, 17 April 2009 - Rolex FEI World CupTM Jumping Final I
2h00 - 4h10 GMT - live
11h00 - 13h10 GMT- playback

Saturday, 18 April 2009 - Rolex FEI World CupTM Jumping Final II
2h00 - 4h35 GMT - live
11h00 - 13h35 GMT - playback

Sunday, 19 April 2009
Rolex FEI World CupTM Dressage Final - 2h00 - 5h30 GMT (live) / 11h00 - 14h30 GMT (playback)
Rolex FEI World CupTM Jumping Final III - part 1 - 19h00 - 20h30 GMT (live)
Rolex FEI World CupTM Jumping Final III - part 2 - 21h00 - 22h25 GMT (live)


Baltazar glor

Jag och Baltazar från hopptävlingen i lördes..


Back to school

God morgon allihopa!

Idag börjar skolan igen, efter ett 10 dagars långt lov.Som tur är blir det lite mjukstart; det är ju Flyinge-dag idag :)

Förresten, Lakrits tycker om grädde. Tyvärr är både grädden och torrisarna slut, så Lakke e JÄTTEHUNGRIG!
grädde

Kram, melinda

En liten ledig måndag

God morgon, allihopa.

I lördes var jag och tävlade. Så fort jag lyckas klippa lite i videon ska ni få se.. Men det gick i alla fall bra. Kom två utanför placering. I omhoppningen chansade jag lite och tog en snäv sväng, men vi tappade helt galoppen och fick en tvärnit. Aja, sånt e livet. Annars hoppade Bz super!

Idag ska jag på staketträning i dressyr. Ska filma även detta, så ni får se. Jag och Bz ska rida det nya LC:2 (2008). Det som kommer ställa till mest problem är väl dressyrstaketet; Baltazar är lite rädd för det...

Wish me luck!
Kram, melinda


9:e april, GRATTIS

kaninungar

9 april
Grattis 1 år
Melles Palle Kuling "Palle"
Melles Fruxo "Snuffi"
Melles Pimpim
Melles Viol


Jag hälsade förresten på Palle igpr, på födelsedagen. Han hade verkligen vuxit till sig sen sist jag såg honom. ent utställningsmässigt var hans huvud inte det vackraste, men han hade en fin färg. Men vem bryr sig? Han är ju en gullig hoppkanin :)

Kram, Melinda

Baltazar hoppar

Hågt eller lågt. Långt eller kort. Han hoppar allt.

bz
Sötsöt. Frambenen helt högt :) Wiihoo

bz
Hahhahaha, kolla mitt smile. (Tyskt y-smile Ü)

bz

bz
Hmm. vad hände här. Min sits O___o Lite bakåttung?

Kram, Melinda
Ps. Min mobil är försöndrad.

Maränger och snäva svängar

Hallå allihopa!

Jag sitter här - nyduschad, mätt och belåten - i pappas dubbelsäng, med brossans minidator i knäet och tvn igång. Härligt!

Idag har jag bland annat bakat maränger. De blev riktigt bra faktist. Jag vispade 4 äggvitor till hårt vitt skum. Därefter blandade jag i 2½ dl socker i fem omgångar med vispning emellan. Spritsa på plåt med bakplåtspapper och visch in i ugnen. 80 grader i 1½ därefter stängde jag av ugnen och löt de torka ytterligare ½ h.

Hoppträningen idag gick väldigt bra. Vi elever byddge banan och den blev rolig. Ska se om jag kan få upp en banskiss, om ni vill. Det var en bra blandning av lätta och svåra svängar. Sista delan var lite knepig. Snäva svängar, nya hinder direkt och en del svåra hindertyper. Men det var kul. Jag och Baltazar hade lite problem på en stor oxer med lång anridning. Petra förklarade det med att jag måste våga sitta kvar och vänta tills han hoppar. Hon har helt rätt - jag tor att han kommer hoppa av ännu mer galet eller tvärnita om jag väntar. Men det funkade ju!

Kram, melinda

Kaninfrågor

Hallå allihopa!

Jag fick en fråga av Jossan angående inlägget "Föröka sig som kaniner..". Jossan är förresten en kompis från kaninföreningen och dessutom en i min klass´ lillasyster.

Fråga:
Vem är E-type och kompis??
Går det att para med Dojjan? Han har ju inte samma färg?

Svar:
Dojjan och Esters uppfödare, Sassa, äger E-type och Kompis. De är 4 respektive 1.5 år och har samma färg som Ester & Viol, dvs. Zobel siames brun. Ni hittar mer om de på www.sassaskaniner.se 

Ja, man kan para Dojjan med Ester; båda två är ju kaniner. Men även rent utställningsmässigt går det bra. Båda två är dvärgvädurar, så det blir  renrasiga ungar. När det gäller färgen går det bra i detta fall.
Dojjan är madagaskarfärgad, eller rödbrun som vissa säger. Ester är Zobel siames brun-färgad. Båda två har ungefär samma teckning, bara i olika färger (se bild). Ungarna blir då (förutsatt att föreldrarna inte bär på andra färggener) antingen något ljusa madagaskar eller något mörka siameser.

Rödbrun vs. Zobel siames brun

Hoppas att jag rätade ut några frågetecken.
Ni är välkomna att ställa alla kaninfrågot ni har just nu, så ska jag svara :)
Kram, melinda


Stegrande häst..



Hallå allihopa!

Jag minns den tiden då jag höll på med internetstall. Då var jag nästan en expert på photoshop (eller inte). Tänkte bara visa den stegrande hästen jag ritade då. Vad tycks? Jag gillar den.
Kram, melinda

Föröka sig som kaniner? Knappast...

Tjabba allihopa!

De förökar sig som kaniner. En metafor som säkert de flesta har hört. Och alla som läst "Den långa flykten" av Richars Adams vet varför. Jag ska citera boken
    "Mitt folk är starkast i världen, för de förökar sig snabbare och äter mer än nogot annat folk. Och det visar hur mycket de älskar Herre Frith, för av alla djur är de mest mottagliga för hans värme och ljus. Du måste förstå, Herre, hur betydelsefulla de är, och inte störa dem i deras härliga liv"
    - sagt av El-ahrairah, Kaninfursten med tusen fiender
(Frith=Solen)

Skulle detta vara sant, är Ester ingen riktig kanin. Igår fick hon träffa tre stiliga herrar - E-type, Kompis och grannen Dojjan. Ingen av dem dög; Ester stängde svansen och spang undan hela tiden. Ni visste kanske inte att kaniner släpper ägget efter parningen och kan därför bestämma vem de ska para sig med. Så att föröka sig som kaniner? Njä, inte riktigt.

kaninungar
Visserligen är Ester mest troligt skendräktig, men i alla fal...

Kram, Melinda


Gissa vem som fyller 2

Det är en hon.
Hon tycker om att äta.
Hon tycker om att gräva.
Hon är en underbar mamma.
Hon har fått 94,5 på utställning.
Hon bor i min trädgård.
Hon är en zobel siames brun-färgad dvärgvädur.
Hon kallas Ester.

Grattis på 2-års dagen, Sassas Europa "Ester"
Ester 2 år
Ester 2 år


Baltazar nosar


Baltazar
BaltazarBaltazar

Dagens planering

God morgon allihopa!

Här kommer dagens planering:
09.33-10.15 Buss till jobbet. Läsa "Den långa flykten"
10.33-14.00 Jobb - städa, städa, städa.
14.08-14.45 Tåg och buss till pappa
16.00 Middag hos Farmor & Folke.
20.00 Robinson

Jag ska alltså inte rida idag. Baltazar får en välbehövd vila. (Hoppning i onsdags, lång och svettig uteritt i torsdags och dressyr igår.)

Vad ska ni göra idag?
Kram, Melinda

Bilder från hoppträningen

Fotograf: Emma S
Hoppträning 1
Oxer på ca 110 cm

Hoppträning 2
Oxer på ca 100 cm. Jag tittar åt höger, eftersom jag ska åt höger efter landningen.


Hoppträning

hopp

Hejhopp allihopa!

Igår var det hoppträning. Emma med Babe, som normalt sett brukar vara med och rida, stod på marken och fottade igår. Jag tror att hon var sjuk... Hur som helst ska jag försöka få henne att skicka några bilder till mig. Jag vill ju visa dem för er!

På träningen övade vi en del lydnad och mycket svängar. Tanken var att få hästarna att följa våra hjälper.
I banan nedan ser ni en "röd" linje och en grön linje. Den röda bestod av 2 räcke med 2 galoppbommar i mellan. Om jag inte minns fel var det två galoppsprång mellan hinderna. Den gröna serien var kavaletti, stuts, räcke, ett galoppsprång, oxer. Vi hoppade även en liten bana med många, lite längre galopper. Skojj och nyttigt och framförallt relativt lätt att träna hemma :D Kram,,

dg

Synpunkter på MK?

Hej allihopa!

dojjan

Jag har suttit och filar lite på min kaninhemsida, Melles Kaniner, och skulle vilja ha lite synpunkter. Har ni några, skriv dem gärna som en kommentar på detta inlägg. Ha gärna i åtanke att sidan inte är klar än...

http://freewebs.com/melleskaniner

Kram, Melinda

Plastvaddå?

God morgon allihopa!

Min första tanke idag var "Endoplastiskt retikulum". Den del av människocellen. Tur att det är lov snart; skolan påverkar mig för mycket.



RSS 2.0