Vem är Miss Cool?

jhpp

Nosnos

zappa

Vårtider...

blomma
Vårtider :D

Kaninungarna planeras

Tjenna allihopa!

Jag ska till Kerstin (Dojjans uppfödare) denna veckan. Hon har nämligen några sobel siames brun-hanar som jag ska kolla på. Vi ska para Ester denna våren också. Myspys. Kram, Melinda

kaninunge
Dojjans barnbarn

esters ungar
Esters ungar förra året.

Heute alle leute

Idag, allihopa, har jag klipp mig! Woho, det behövdes. 12 cm av håret rök - snacka om skönt :D

v

Hestisar

Hej allihopa!

Kollade igenom min dator lite idag och hittade ett gäng söta hästbilder från 2008. Vad tycks?

asta

shettis

unghäst

Kontaktannons

Heej allihopa!

Jag - hästnörden - fick lite tid över så här innan läggdags och självklart använder jag den till att blogga.

Idag har det varit fullt upp. Jag åt Ben&Jerrys-glass för första gången. Urgott! Dessutom kul att vara i stan med Anna-Karin. Jag red ut med Elvy/Lillebror. Vi var på upptäcktsfärd och provade en ný, mysig ridstig i nån liten skog. Sedan stack jag till pappa och pluggade, pluggade och åter igen, pluggade. Jag skrev bl.a. en "kontaktannons" på tyska och räknade massvis med matte.

Min kontaktannons (nerkortad och på svenska)
Jag söker en kille som ser bra ut, är sportig, aktiv, axepterar hästlivet, rik och spenderar gärna pengar på mig ;), romantisk, pålitlig, ärlig, gillar att diska och dammsuga. Passar du in på detta, hör av dig x)


Nä, nu ska jag krypa upp i sängen med en bra (förhoppningsvis i alla fall) bock. Natti natt och ses nån gång.
Kram, Melinda

E(a)ster

Snart är det påsk, och här är min lilla påskhareester.


HELSKOTTA!

Hej igen allihopa.

Det snöar. Jag blir agressiv. Nä, men allvarligt. Det går inte att köra moppe i snö, Jessicas mamma e ledig och min e sjuk. Hur ska jag ta mig till Flyinge??

snö

"Kirron" var här

öga

Tjolahopp allihopa!

Idag kom kiropraktorn till Agelund. Han kände igenom Baltazar lite och hittade följande:
 Störning balans nor vä bak.
 L3, L5 vä sida
 Manke hö sida
 Bog hö sida


Fattar ni vad det där betyder? Knappt jag gör det. Hur som helst blev vi ordninerade två dagars vila och en dags skritt, sen kan vi rida som vanligt igen. Alltså ingen hoppning på onsdag. Jag ska försöka får tag i något häst jag kan låna. Någon som har en?

Kram, Melinda


Resultat

God afton allihopa.

Denna gången kom vi verkligen i tid till tävlingen. Ja vi var faktiskt där lagom till långa bangången i klassen före (LB), så vi efteranmälde och gick banan. När det var min tur gick Baltazar väldigt fint. Han bjöd bra, men stundvis blev han lite lång och tappade koncentrationen. I omhoppningen när vi skulle rida en ganska snäv sväng, slutade han lyssna. Jag drev på extra mycket och då vände Balta helt plötsligt på en femöring. Vi kom alltså rakt mot ett annat hinder. Det hindret kom så snabbt att jag inte hann styra undan utan valde istället att hoppa det. Jag ville inte förstöra baltazars bjudning. Vi blev alltså uteslutna.

I LA:n gick det lite åt helvete, haha. Han hoppade jättefint, men när vi kom mot hinder fem syntes inte nummerskylten. Jag blev då helt osäker för att jag inte ville hoppa fel hinder igen, och la därför en stor volt. Sen såg jag att det var rätt och styrde på det igen. Då vägrade baltazar och jag blev utesluten igen. KNARK!!

Asså jag tror att det måste va nåt lurt med trolleholm. Jag har varit där fyra gånger, och varje gång har det varit något som gått åt skogen. Jag har aldrig blivit placerad där. Ovanligt nog. Men aja, det är bara att bryta ihop och komma igen.

Kram, melinda


Trolleholm idag

Hejhopp allihopa.

Idag bär det av till Trolleholms RF med Baltazar. Ska hoppa sista klassen, en LA (110 cm). Håll nu tummarna!

häst

Tävling

http://www.facettsthlm.se/

Facett.STHM är en årlig pärlträff i stockholm. Just nu har de en tävling, där man, om man länkar till dem, är med i en utlottning av pärlor till ett värde av 350 kr. Självklart är jag med :)

Mobilsmycke

Kram, Melinda

Favorit i repris

Jag har visat denna förr, men den är väl så gullig?


Vanliga turer

God afton allihopa.

Jag har just varit inne på Eniros kartor och mätt lite sträckor. Närmare bestämt har jag mätt hur långa olika ridturer är. Roligt och intressant. Här kommer reslutatet för intresserade..

Borelundsrundan: 5,4 km
Forsbergsrundan: 8,7 km
Till Revinge (vid Björkhaga) runt Borelundsfälten & över kaninlandet: 4 km
Från Revinge (vid Björkhaga), förbi taggtrådsgrinden, genom svampmannen och sedan hem: 6 km.
Ett varv på fyrkanten på naturreservatet (vid döda trädet): 750 m

Jag har galopperat 6 varv på fyrkanten på naturreservaten. Det blir 4,5 km!

Alla dessa nedrans bussar

Hallå, allihopa!

Jag blev lite sur på busstrafiken idag. Hemresan från jobbet tog idag 80 min (normalt 40 min). Jag måste ha haft världens otur eller något, hör bara:
   Nästa tåg skulle gå om en timme, så jag hoppade på en stadsbuss. Busschaffören slog mest troligt fel, så det gick inte att åka på mitt rabattkort. Istället fick jag betala kontant, vilket blev mycket dyrare. Dessutom blev vi stående på hållplatsen ett tag eftersom chaffören först vägrade släppa in en uteliggare i rullstol. Uteliggaren blev förbannad när chaffisen stängde dörrarna, så han bankade ashårt på glaset och började typ skrika. Då fick han åka med.
   När jag kom till regionsbusshållplatsen, stod det inte någotstans när direktbussen hem gick (gaah!). Jag väntade ett tag, men hoppade sedan på en annan buss, för att sedan byta en gång till. Sista bytet hann jag med precis.

Jag säger då det, alla dessa bussar!

Kram, melinda


Dags för väst

På våren ska man ha väst. Det hör till när man har häst.

Denna snygga kommer från Hööks och kostar mindre än 300 kr.

Våren är har!

Goddagens allihopa!

Nu tycker jag bestämt att våren är här! Båte kaninerna och hästarna och vårkänslor och katten har börjat väcka mig på natten för att gå ut och busa.
frust

Kram, melinda


En liten fredag

God morgon allihopa!

måne

 Detta är min lilla planering för idag
¤ Morgonläxa - läsa svenska, räkna matte
¤ Kvällsläxa - plugga Kemi, kemi och kemi.
¤ Hästen - rida ut
¤ Skriva ut protokoll - från FUS möte. Måste också leta upp Stina så at hon kan skriva under dem.
¤ Kaniner - springa med Viol
¤ Skola - ja, man måste väl?

Hur ser er dag ut?

Kram, Melinda

En annan muffins

muffins

Tävling!


Träd som trätt sin sista tråd.

trdä
Huh?

Hoppträning

Tjolahopp allihopa!

Idag var det hoppträning för Petra. Halv fem ringde hon och sa att vi skulle hoppa ute och försöka börja kvart över fem. Så det var bara att skynda sig och göra iordning Baltazar. Men jag och mina följeslagare "Pederslundarna" hann i tid. Ja, vi var faktist för tidiga!

Vi hade lite genemsam framridning och hoppade sedan fram på små kavaletti. Därefter hoppade vi ett relaterat avstånd på 7 korta galoppsprång. Detta var lite svårt för mig och Balta. Han var stark idag och höngde sig lite i bettet och jag tog tillbaka honom lite för sent. Jag måste komma ihåg att göra det direkt i första galoppsprånget.

Sedan hoppade vi en liten bana, eller som Petra kallade det; "Några hinder i rad". De flesta hinderna hade väldigt lång anridning, vilket var bra träning för mig och Balta. Vi hoppade ett räcke på 120 cm och trots att vi kom HELT galet på det, hoppade Balta.

Jag är nöjd med passet, trots att Baltazar var lite "hängig" i bettet.
Det roligaste var Petras och ponnymammornas kommentarer i slutet.
Petra: "Jag tror inte att jag har träffat någon häst förr som har den inställningen och gör allt för att klara hindret. Och han håller sig så lugn."
Lisas mamma Lollo: "Ja, jag trodde att dem skulle störta flera gånger, med de klarade det hela tiden. Baltazar är fantastisk".

Kram, Melinda

Flyinge Rf's lagjackor

Min är visserligen en storlek för stor, men såhär ser de ut:
Jacka
Jacka

800 besökare

HURRA! Sen jag startade bloggen har jag fått över 800 besökare (totalt).
Det firar jag med lite bilder x)


Jag älskar min Baltazar

Jag köpte asbilliga KyraK-pike

Ester har kommit med i tidningen Kaninuppföraden

Jag rider hubertusjakten

Jag flyttar in i ett nytt rum

Jag kommer 3a i en pärltävling med pannbandet

Jag börjar gymnasiet

Sminkträff

Heej allihopa.
Jag var på sminkträff häromdan (läs en vecka sen). Superkul!
Det var tre som hann bli sminkande, och jag var en av dem. Det blev riktigt bra! Det var väl typ vanligt smink; grundgrejs (fondation, puder ect), ögonskugga, mascara, läppglans osv.

Denna bilden gillar jag starkt.. Hoppas ni gör det också.. Kram ,Melinda
nära

Kortis

Gokväll allihopa!

Ni minns den där loggboken jag pratade om? Den ska in ikväll och jag har typ hälften kvar att skriva. Just nu sitter jag hos farfar, så det blir inte så bra... Jag får skriva som en galning när jag kommer hem. Jag vet i alla fall vad jag ska skriva. Men det tar ju tid att skriva också, och jag är faktist kvällstrött. Jag lär inte vara hemma förrens vid nio. Då har jag en timme på mig att skriva och mejla det till läraren. Om jag e effektiv lär jag hinna :) Då får det dock bli dusch i morron o stress imorron.
Aja, det löser si. SÅ länge loggboken komme rin idag ;)

/Melinda

Mördarkanin!!

När jag kom till mamma går, visade hon upp en liten vit pälstuss och berättade att Viol och Ester hade bråkat lite. Helt plötsligt, när mamma hade varit vid burarna, hade Viol på något vis kommit i i Esters utebur. Viol är ju ganska lik Ester, så medan mamma hade försökt urskilja vem som var vem, gick Viol till attack och bet Ester. Båda klarade sig dock utan skador, bara lite päls avryckt. Suck...

viol
Viol, den lilla gangstern.

Kram, Melinda

Pärlande pärlor

God morgon allihopa!

Nu har jag varit igång igen. Pärllådan har sått framme och det resulterade i två armband.

Makrame+ringar
Detta är nått skumt 25-75 armband. 75 % består alltså av vaxad lintråd och gulorangea pärlor. Tekniken kallas makrame. Resten är ringöglor med pärlor på, ihopsatta. Själv är jag lite tveksam till ringarna. Jag hade inte tänkt att ha med dem från början, men så lyckades ja klippa för korta trådar till markrame-biten.
Vad ska jag göra med armbandet? Perfekt som det är eller riva upp skiten?

rasselarmband
Detta armbandet älskar jag! Ett rasselarmband med sjukt många pärlor i underbara färgen.
Vad tycker ni om detta?

Svara gärna på mina frågor :)
Kram, Melinda

Härlig tur!

Baltazar på naturreservatet
Jag och Baltazar (med reservtränset) på naturereservatet

Jag och Iza/Sture red på en riktigt härlig långrunda igår. Vi red visserligen i ganska högt tempo, så vi var trots allt bara ut ca 80 min. På naturreservatet galopperade vi och hag lät Balta går ganska fort. Han var aspigg!

(Turen gick runt Kaninlandet, spåret, forsbergs, naturreservatet och runt grisfarmen)

Kram, Melinda

Det blev muffins

Hej allihopa. Ni gissade säkert rätt. Jag bakade muffins!
Kram, melinda

muffins

Loggbok

Hallå, allihopa.

Jag har fullt upp med att skriva loggbok för tillfället. Den ska in imorgon, så jag får ligga i. Skriva så att fingrarna glöder.
Men jag har ett problem, jag vet inte riktigt hur jag ska lägga upp loggboken. Antingen kan jag först skriva vad vi gjorde och efter det reflektera närmare på de olika momenten. Jag kan även skriva analyser m.m. i löpande takt, när saken händer.. Fattar ni? Vad ska jag göra?

Kram, Melinda

Kitchen-time!

Gissa vad jag ska baka!

muffins

Våren kan vänta

God morgon allihopa!

Igår, när jag vaknade, var jag helt glad. Det hade börjat ljusna ute, fåglarna kvittrade och vårblommorna hade slagit in. Jag började tänka ut vad jag skulle skriva här i bloggen, för att hälsa våren välkommen. "VÅREN ÄR HÄR!"

Så blev det med det. Nu är det snö. SNÖ! I mars!? Jag blir tokig. Eller, nu har jag i alla fall en anledning att bära halsduk igen, och det är ju bra.

Men nu måste jag till skolan.
Kram, Melinda

Berlockarmband

berlockarmband
Isabellas julklapp :)

Godis för hästälskare

Galoppigott.se

Dressyr på tvådelat + dressyrskola

Jag red Baltazar på "reservtränset" idag, det tvådelade reservtränset. Detta är ett mörkbrunt tränd utan nosgrimma och med ett vanligt, tvådelat tränsbett. Anledningen till att jag inte tog mitt vanliga (det svarta) var helt enkelt att det två-delade bettet med parerstänger satt på och jag orkade inte byta. Förresten, visst är det mycket att hålla reda på, med alla dessa bett och träns. Jag har för övrligt tre träns och fyra bett.

Hur som helst, vi red lite i paddocken idag. Det var lite blöt, men det funkade bra. Jag övade skänkelvikningar på diagolalen och även lite galoppombyte.

Galoppombytsövningen är lite utav en förberedande övning. Jag red i höger varv, vände halvt igenom och flyttade hästen för vänster skänkel mot spåret. Viktigt att hästen inte saktar av. När jag kommer till spåret, sitter jag om (lägger min vikt lite mer inåt) och trycket till med ytterskänkeln samtidigt som jag tar en förhållning. Då bör hästen byta galopp. I vänster varv gör man desamma, fast tvärt om (vänster iställer för höget osv).

På en ännu me oerfaren häst är det lämpligt att sakta av till skritt och därefter fatta den rätta galoppen. Detta bytet kallas för enkelt byte.

Så, hoppas ni lärde er lite och att jag skrev någerlunda rätt :)
Kram, Melinda

Billiga tävlingskläder

Hallå allihopa!

Hippson säljer billiga tävlingskläder

Ni har väl inte missat att Hippson säljer tävlingskläder extra billigt?
Jag funderar på att klicka hem lite, om jag har råd. (Jag gick back med 70 kr förra månaden.) Jag skulle behöva nya vita ridbyxor och kanske en ny, lite fräschare kavaj. Problemet med ridbyxor är att veta om de passar. Jag har ganska svårt att hitta några som sitter bra; de ska vara tajta och ha låg midja och inte förkorta ben. Gaah, man kan ju bli galen på sånt!
Kram, Melinda

Ska jag ha omröstningar?

Jag försöker leta reda på en sida somerbjuder gratis omröstningar. Jag tycker det skulle vara kul att ha lite sånt här på bloggen. vad tycker ni?


En liten ledig måndag

God morgon, allihopa!

Gissa vad glad jag blev när jag upptäckte att jag hade fått två kommentarer på gårdagens inlägg. Alltid kul att veta vilka som läser! Isabella önskade bilder på jackan, och jag lovar, det kommer.

Min dag idag
Rida. Ska skritta ut Baltazer lite hade jag tänkt.
Palle. Ska hälsa på en av kaninungarna (Palle Kuling)
Sminkparty. Ska till Lisa och bli sminkad.
Läxa. Måste plugga tyska, räkna matte och skriva loggbok.
Pärla. Har ett halsband jag måste gör klart, en mobilsmyckesbeställning och ett makrame-armband som ska bli färdigt.

Kaninungarna

Kram, Melinda

Tävling!!

God eftermiddag allihopa.

Idag var det tävling igen. Denna gången blev det "bara" LB / 1m. Det var lagtävling och jag, tillsammans med tre andra, representerade Flyinge RF. Väldigt roligt var det, eftersom jag lärde känna lite nya klubbmedlemar och dessutom fick jag en jacka! Det var en ursnygg marinblå vattentät jacka från Jackson, med Flyinge Rf inbroderat på ryggen (i guld).

I förklassen kan man säga att det gick skit. Jag och Balta vägrade ut oss på 7:e hindret. Han stod emot lite, sög inte tag i hinderna och tittade en massa på både funktionärer och publik. Lite allmänt skruvad helt enkelt. Det jag inte förstår är varför han är på det humöret; funktionärer och pubilik har inte bekymrat honom förr. Aja, där har jag något att klura på. Som jag säkert sagt någon gång; Man lär sig något nytt varje gång. Denna gången har jag dock inte kommit på riktigt vad.

I lagklassen var Baltazar lite mer koncentrerad, men stod fortfarande emot lite. Jag smackade och använde spöet lite mer än i första klassen. Det visade sig vara ett smart drag - jag blev felfri! Tyvärr gick inte laget till omhoppning, men det var väl inte allas dag idag helt enkelt. Någon vägrade ut sig och någon rev lite. Men det är bara att bryta ihop och komma igen.

Förresten, jag behövde gå upp 05.25 idag, vara på stallet 06.45 och köra därifrån 07.30. Myspys va?

Ojj, vad mycket text det blev nu. Ni får en bild, så jämnar det ut sig ,) Kram, mels
Baltazar

Pärlor, smycken, pärlor, smycken

Rader av tunga armband, långa grafiska halsband och enorma örhängen - överdimensionerade smycken kommer stort i vår. Bland trenderna ser vi etno, 60-tal, grafiska mönster och metall. Allt är rätt så länge det är stort.

Pärlor från Sirlig.se Stora örhängen från Chique.se Pärlor från Sirlig.se Armband från Chique.se

Vad tycker du om vårmodet? Yey eller ney?
Kram, Melinda

Pärlor från Sirlig.se
Smycken från Chique.se

Puss

Puss
Red lite dressyr med Balten i ridhuset idag.
Övade voltarbete med stora och små volter. Ibland red jag volten som en fyrkant för variationen. Övade även små volter i galopp på fyrkantsspåret.
Baltazar var super :D
Kram, melinda

New Yorker

Igår blev det shopping på Center Syd. Jag var inne i älsklingsaffären New Yorker och gjorde några riktiga fynd. Vad sägs som en hood-tröja för 15 kr? Annat jag köpte var
# en ascool svart T-shirt, med grittrig döskalle.
# 3 halsband
# en militärmönstrad hoodtröja..

Ska lägga upp lite bilder ikväll :)
 Kram, Melinda

Marengo

Tjolahopp allihopa

Är på Flyinge just nu, i deras datorsal. Jag letar information om Marengo, Napoleons häst, ni vet? Vi fick en nya uppgift av Birgitta idag, att skriva om en känd häst i historien.

Men.. nu kom min skjuss hem, hejdå :)
/Melinda

Sena men nolla

När vi kom till tävlingen. var vi sena. Klassen hade redan dragit igång och det var min tur snart. De snälla funktionärerna och domaren flyttade dock ner mig, eftersom det var ASMÅNGA strykningar.
Jag fick lära mig banan snabbt (från läktaren såklart).

Resultat:
Nolla i grunden. Baltazar var superfin och snäll, dock lite seg.
2 rivningar i omhoppningen, varav den ena ganska rejäl och Balta fick bommen mellan frambenen. Jag saktade av och kollade att allt stod rätt till och hoppade därefter sista hindret. Dessutom 3 tidsfel.
Totalt 0+11 fel.

Men jag är nöjd.
Mitt mål var att komma runt felfri i grunden, vilket jag gjorde :)

kram, melinda


RSS 2.0