Vinn en lyxkavel


http://blixman.blogg.se/2008/october/tavla-och-vinn-1.html#comment

Kakan och jag

Jag red min mammas kompis häst Kakan på hoppträningen igår.
    Kakan är en stor häst på 165 cm och väldigt fin. Jag är ju van vid att rida ponny, så det var ganska stor skillnad. Dessutom hade jag aldrig suttit på Kakan förr.
   Vi övade mycket markarbete och och bommar först. Det var väldigt nyttigt och en bra start för mig på Kakan. När vi sedan hoppade, blev jag lite förvånad först. Han hoppade så stort, jämfört med min lille Baltis. Men när jag väl fått kläm på knapparna gick det bättre och det var jättekul!

Jag får se om jag ska hoppa Kakan nästa vecka också. Det beror på vad de ska öva. Men jag kommer deffinitivt få hoppa Kakan igen :)
/Melinda

Bak

Idag har jag varit duktig och städat, så därför förtjänar jag att BAKA.
Bakbilden
Det blir nog något med choklad (som vanligt).
Muffins, hårda kakor eller brownie?
Hmm.. beslutsångest.

Vad tycker ni att jag ska baka?
/Melinda

Pyssel

Jag pysslade igår. Klippte, klistrade och allt sånt där ni vet. Det var väldigt kul och jag blev nöjd med resultatet.
Fast tyvärr kan jag inte visa er resultatet än.. Men det kommer, jag lovar :)

Förresten, minns ni de där vita morötterna jag snackade om för nån dag sen? De började mögla innan jag hann fotta dem. Störigt.

Förresten, jag har lov hela denna veckan :D
/Melinda

Bråttom

Nu ska jag till stallet. Ska rida ut vid elva, med en annan, så jag har lite bråttom.

Läskiga jag :O
Btw, blått läppglans är INTE fint!

Ses sen
/Melinda

Väskan väljer kvinnan..??

Min nya väska
Min nya, fina och snupersnediga väska.
Köpt på Åhlens.

Väntan på utröstningen

Har just kollat på Idol. Tycker personligen att Johan eller Robin B ska åka ut.
Annars var många bra idag. Lars påminde lite om Johnny Depp.. Alice och Kevin var nog bland de bästa idag.. Fast som sagt, många var bra.

Vem är din favorit?
Vem tycker du ska åka ut?


Nu har jag bara 5 inlägg kvar idag.. Kommer jag klara det?
/Melinda

Rosa dagar

Rosa Dagar på NOva Lund
   Jag och Elisabeth var på Nova Lund idag. Där var det Rosa Bandet dagar, vilket vi inte hade någon aning om. Men det var svinkul!
   Oaves delade ut havredrycker med chokladsmak. Varje påse innehöll 3 drycker ala 250 ml. Jag och Elisabeth var så busiga att vi först tog en påse, som vi sedan packade ner i våra väskor. Därefter gick vi till en annan utdelare och tog varsin påse till. Gott :)
   Utanför Kicks stod de också och delade ut något. De höll tyvärr på att plocka undan när vi kom, så vi fick inget. Senare , när jag kom hem, fick jag reda på av Annica, att det var så sminkpåsar man fick (om man gav varfritt bidrag till Rosa bandet). Hennes innehöll en brun Mascara, två nagellack, ett parfym-prov för män, foundation-prov och någon konstig natt repair, som vi inte vet var den ska användas (Hud? Naglar? etc.)
   Det var även mycket olika stylingstips här och var. Hårstyling och sminkstyling mot ett litet bidrag. Fiffigt! Kanske något man ska prova imorgon. Ja, jag ska faktist dit imorgon igen. Jag vill ha mer havredryck, sminkpåse och lämna lite bidrag.

Bra initiativ Nova!
/Melinda

Jäkla busschaufför

Buss

Idag blev jag sur!
Har inte ni också sett skylten "Samtal med chaufför under resa är förbjudet" ?
Och chauffören idag satt glatt och diskuterade något med en passagerare/vän. Han var så upptagen
i det, att när jag tryckte på stoppknappen (och det stod stopp framme hos honom) märkte han inte det! Han körde helt fräckt förbi min hållplats! Trots att jag och min kompis Elisabeth hojtade till sket han i oss. Jag pallade inte gå fram och skälla. Hur som helst, skulle hans kompis av nästa hållplats, så jag hoppade av där också. Okej, jag behövde väl bara gå 300 m extra, men i regn och mörker och med en tung väska, vare det inte så kul.

Jälka busschaufförer!
/Melinda

Modemedvetna bibliotikarier

Sitter på Bibloteket nu. Internet hänger sig var 5:e minut och jag börjar inte förrens om 50 minuter. Långtråkigt..

Fast lite kul är det, för jag tjuvlyssnar bibliotikariernas modesamtal.
 "Ja, lila är ju verkligen höstens färg!"
 "Va? Jag trodde det var grönt."
 "Jaha, men det kanske är lite grönt också? För både lila och grönt kommer från färgen blå, så de hör ju nästan ihop"
 "Ja, smart! Det har du nog rätt i"


Nu har jag bara 8 inlägg kvar idag.
/Melinda

Suget efter pärlor

Jag vill pärla! Suget efter att skapa något är så enormt stort.
Igår var jag inne på Panduro Hobby och dreglade lite över alla vackra pärlor. Om jag hade haft pengar skulle jag säker köpt något, trots deras priser. Hur som helst passade jag på att ta deras nyaste katalog samt jul-häftet. Då kunde jag dregla lite till. Katalogen var ju fylld med härliga och vackra grejer. Jag blev väldigt inspererad och ännu mer sugen på att pärla. Så kan det va.

Gillar du Panduro?

Nu har jag bara 9 inlägg kvar.
/Melinda

Albino-morötter

På stallet idag, hittade jag två albino-morötter. De såg roliga ut. På lördag tror jag, ska jag fotta dem och skriva en utförlig redovisning om smak osv. Kul va? Ganska onödigt..

Jag har ju inte bloggat på aslänge! Som kompensation för det ska jag skriva extra många inlägg på fredag och till helgen. Hmm, hur många kan vara rimligt för lilla mig all skriva? 10 på fredag i alla fall.. Jag får ligga i! /Melinda

Jobb

Nu ska jag iväg och jobba.
Ska städa mammas kontor.

Har ni något jobb?

Hej då länge :)
/Melinda

200 och en olycka

Har ni också märkt en sak? Jag har fått över 200 besökare! Det är jättekul och jag hoppas att det blir fler och fler.

Lillebror

    För någon dag sedan häsnde en asläskig olycka på stallet!
Den endast 5 år gamla Lillebror blev tömkörd i paddocken, när han på något oturlig sätt fick tömmen mellan benen. Han fick panik, slet sig och for iväg mot stallet. In genom dörröpppningen dundrade han och sedan gick allting så fort.
   Det var bara jag och 12/13-åringa Felicia i stallet.
Lillebror halkade på golvet och gick omkull. Han fastnade nästan i gången mellan två av boxarna, i den gången alla redskap hänger. Ja, där låg han, sparkandes och gjorde repor i golvet. När inredningen rasat lite kom han upp på alla fyra och galopperade vidare i stallet. Hans box var stängd, men logdörren öppen. Så med ett skutt tog han sig ner för rampen.
   Jag skyndade efter, med hjärtat i halsgropen, undrandes: Hur ska det här gå?
Lillebror sprang över allt hö, innan han började klättra upp mellan några små höbalar och en stor rund halmbal. Helt plötslig verkade han fastna. Skräckslagen vände han på huvudet och stirrade på mig. Hans ögon var helt panikslagna.
   Hela tiden fortsatte jag att prata lugnandes.
Jag for fram, tänkte inte så mycket, och försökte knuffa undar rundbalen.  Det gick inte, den var för tung för lilla mig. Då började Lillebror kravla sig framåt och han hade sett luckan vid balen. Han tryckte sig fram och balen rullade undan. Innan han hann springa iväg igen, fångade jag honom. Han bara stod och skakade.
   Jag knäppte snabbt loss tömmarna och höll i grimskaftet. Om och om igen smekte jag hans nosryck och pratade lugnande. Sen kom ägaren.

Som tur var gick allt bra! Ingen kom till skada, förutom Lillebror som svullnade upp lite i bakbenen. Men med tanke på hur illa det kunde gått, hade han tur i oturen.


Mvg på allt? Förhoppningsvis.

Fick just tillbaka mitt Naturkunskapsprov. MVG! Jippie, blev jätteglad!

Snart ska jag skriva tyskaprov. Hoppas det går bra där också.. Kanske ett till MVG?

/Melinda

Ny erfarenhet, lite större

För första gången blev alla mina lektioner inställda idag!

Min kemi- och mattelärare var sjuk och flera i klassen började ringa både engelskaläraren och idrottsläraren. Det slutade med ett löfte om att idrotta hemma samt en liten uppgift i engelskan.
         En trevlig erfarenhet!

Dessutomär jag lite större idag. Ett år närmare bestämt. 16 numera..

Melinda på en kaninutställning
Grattis till mig

Oflitigt av mig

Jag har fullt upp!

Igår var det tävling ( Lc och Lb, 1 pet i båda klasserna). Upp tidigt, städa det sista hos pappa, rusa till bussen och iväg till stallet med mamma. Baltazar kändes i alla fall jättefint och framåt :)

Idag var det stallmöte. Vid 5-tiden var jag och mamma på stallet för att hinna rida innan mötet, som började kl. 19. Några timmarsenare (vid 21.40) var vi på väg hem igen. Aja, kul var det i alla fall. Jag har dock inte hunnit plugga till provet i hästhållning (typ hur man mockar) imorgon. Nu tjänar det inte något till att råplugga. En trött och seg hjärna lär sig inget. Men äh, det går nog bra hur som helst..

Idag var det i skolan både skolfotografering och naturkunskapsprov. Allt kändes bra! Provet var inte så himla svårt och jag blev bra på både skolfotot samt det enskilda.


Nu är jag astrött. Ska försöka hinna in igen imorgon o blogga, jag har ju inte varit så flitigt... *skäms*
Men bara om jag hinner. Har både eftermiddagsstalltjänst, en ridtur på Baltazar samt läxor. Måste plugga till tyskprovet på fredag.

Justja, på önsdag fyller jag år :D :D
/Melinda


Bildbrist och dammtussar

Är hos pappa denna helgen och på min data här råder det absolut bildbrist!
Ni får alltså klara er utan några finfina bilder idag. Suck.. Jag som hade tänkt visa er alla dammtussar som ligger på golvet. Jag tror nog att jag måste börja städa nu..

//Melinda

Trååkigt

Har en lång håltimme nu. Tråkigt enligt de flesta. Här på skolan finns ju inte må mycket och göra, speciellt inte när läxorna lämnades hemma. Störigt..




bz sne
En bild på min älsikling <33



/Melinda


Flyinge

Idag var det Flyinge igen. Fett kul alltså!
  Jag och Jessica körde Edamer idag och det gick så himla bra! Vi hade desutom värsta team worket och blev klara först. Jessica, det måste vi göra om! Det övades mycket på hörnpasseringar idag och det var väldigt lärorikt.
  På eftermiddagen hade jag stalltjänst. Vi mockade högar, fodrade, ryktade och sopade. Det var faktist kul! Många anser att det är slavarbete, men hallå, är det inte en stor del i utbildningen?

Tillsist bjuder jag på en busig bild från förra veckan.
Busig häst på Flyinge

Nya rummet

Mitt nya rum. Fast det är långt ifrån klart än.
Jag har hunnit koppla in datorn redan, som tur är.

Mitt nya rum. Alla saker är änså länge intryckta i gaderoben.
Alla saker är intryckta i gaderoben, förutom det som står utanför gaderoben.
Ska ta iut med denna högen nu.

Gamla rummet

Hejdå rummet!
Mitt trogna sovrum, som jag haft i nästan 9 år, byts nu ut till ett större rum. Skönt, äntligen kommer jag få lite mer plats!

Mitt före detta rum.
Hejdå!

Mitt nya rum. Fast det är långt ifrån klart än.
Äntligen!

Ni får se fler bilder snart :D

Dagens planering

Idag är jag ledig. Vi har någon slags studiedag idag, PUU-dag.

Dagen kommer tillbringas mest hemma. Ska fixa med mitt nya rum, hoppa med kaninerna och till hästen. Dessutom har jag en massa läxor att göra, så en hel del plugg bli det väl också.

Vad brukar ni göra på lediga dagar?

1000 saker

Just nu har jag tusen saker att berätta om!! Jag ska försöka blogga om allt här så fort jag får tid.
Jag har ju tävlat, bytat rum, varit på Flyinge International Dressyr och mycket mycket mera.

Jag har ju som sagt bytat rum och sitter nu i mammas före detta sovrum, mitt nya rum.
Jag lär överrösta er med bilder i sinom tid.

Men första ska jag till kaninerna och sedan se nån film.
Bis dann.
/Melinda

Klipps idag

Nu ska jag till stallet, för Baltazar ska nämligen klippas idag!
Såhär ska Baltazar klippas
Halvklippning - men vi ska låta alla benen
vara oklippta.

Bild från Hippson


Mina gullungar

Jag minns våren, när Ester fick ungar.
Tänk så söta de var! (och fortfarande är)
En av kaninungarna från min (och Esters) första kull, godiskullen

Tiden räcker inte till!

Tiden räcker inte till!
    Skolan, läxor, hästen, jobb, kaniner.
Så mycket som ska hinnas med, men så lite tid.

Känner ni igen er?

RSS 2.0